Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Saison
| van: | Inkoopcommisie |
| klasse: | A |
| stijl: | Saison |
Beschrijving
|
Het wordt al zo'n 150 jaar gebrouwen in de provincie Henegouwen en was bedoeld als zomerbier, gebrouwen van maart tot juni. De criteria die de saisonbrouwers hebben opgesteld, maar waarvan men op twee punten mag afwijken. (Belgisch compromis?)
|
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcoholpercentage: | 5.0 % |
| begin-SG: | 1050 |
| EBC (kleur): | 12.0 |
| EBU (bitterheid): | 32.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 70 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2 Kg | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Tarwemout, donker (15 EBC) | 0.25 Kg | 15 EBC | ||
| Vienna mout (8 EBC) | 0.25 Kg | 8 EBC | ||
| East Kent Goldings | 20 gr | 90 min. | 4.8 α | Bloemen |
| Tettnanger | 15 gr | 15 min. | 3.8 α | Bloemen |
| Maischwater | 8.9 liter | Leverancier: Kraan | ||
| Spoelwater | 8.1 liter | Leverancier: Kraan | ||
| Belle Saison | 1 | Leverancier: Lallemand | ||
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
| 54 °C | 67 °C | 78 °C |
| 1 min. | 90 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Alcohol percentage, EBC en EBU berekend m.b.v. Brouwvisie.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=176