Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcoholpercentage: | 5.0 % |
| begin-SG: | 1050 |
| EBC (kleur): | 12.0 |
| EBU (bitterheid): | 32.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 70 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2 Kg |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Tarwemout, donker (15 EBC) | 0.25 Kg |
|
15 EBC
|
|
| Vienna mout (8 EBC) | 0.25 Kg |
|
8 EBC
|
|
| East Kent Goldings | 20 gr |
90 min. |
4.8 α
|
Bloemen |
| Tettnanger | 15 gr |
15 min. |
3.8 α
|
Bloemen |
| Maischwater | 8.9 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 8.1 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Belle Saison | 1 |
|
|
Leverancier: Lallemand |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 54 °C | 67 °C | 78 °C |
| 1 min. | 90 min. | 5 min. |