Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Barley Wine
| van: | Louis van Velthoven |
| klasse: | D |
| stijl: | Barley Wine |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcoholpercentage: | 10.9 % |
| begin-SG: | 1091 |
| EBC (kleur): | 30.0 |
| EBU (bitterheid): | 35.5 |
| Watertype | pH maisch- en spoelwater: 5.4 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Palemout (7 EBC) | 3 kg. | 7 EBC | ||
| Munichmout (17 EBC) | 250 g. | 17 EBC | ||
| Caramout (120 EBC) | 100 g. | 120 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| East Kent Goldings | 24 g. | 90 min. | 4.8 α | Bloemen |
| Cascade | 20 g. | 30 min. | 5.5 α | Bloemen |
| Wyeast 1007 German Ale | ||||
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
| 53 °C | 63 °C | 73 °C | 78 °C |
| 15 min. | 20 min. | 45 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Eventueel is ook Wyeast 2007 te gebruiken.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=150