Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcoholpercentage: | 10.9 % |
| begin-SG: | 1091 |
| EBC (kleur): | 30.0 |
| EBU (bitterheid): | 35.5 |
| Watertype | pH maisch- en spoelwater: 5.4 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Palemout (7 EBC) | 3 kg. |
|
7 EBC
|
|
| Munichmout (17 EBC) | 250 g. |
|
17 EBC
|
|
| Caramout (120 EBC) | 100 g. |
|
120 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| East Kent Goldings | 24 g. |
90 min. |
4.8 α
|
Bloemen |
| Cascade | 20 g. |
30 min. |
5.5 α
|
Bloemen |
| Wyeast 1007 German Ale | |
|
|
|
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 53 °C | 63 °C | 73 °C | 78 °C |
| 15 min. | 20 min. | 45 min. | 5 min. |