Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Hefe-Weizen
| van: | Louis van Velthoven |
| klasse: | A |
| stijl: | Weizen |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcoholpercentage: | 5.7 % |
| begin-SG: | 1053 |
| EBC (kleur): | 8.0 |
| EBU (bitterheid): | 15.0 |
| Watertype | pH maisch- en spoelwater: 5.4 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 800 g. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Tarwemout (4 EBC) | 1.3 kg. | 4 EBC | ||
| Caramout (20 EBC) | 65 g. | 20 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Tettnanger | 9 g. | 90 min. | 5.0 α | Bloemen |
| Saaz | 10 g. | 15 min. | 3.0 α | Bloemen |
| Wyeast 3068 Weihenstephan | ||||
| Maischwater | 10 liter | Leverancier: Kraan | ||
| Spoelwater | 5 liter | Leverancier: Kraan | ||
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
| 44 °C | 62 °C | 72 °C | 78 °C |
| 10 min. | 20 min. | 20 min. | 5 min. |
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=149