Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Hefe-Weizen

van:Louis van Velthoven
klasse:A
stijl:Weizen

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:5.7 %
begin-SG:1053
EBC (kleur):8.0
EBU (bitterheid):15.0
WatertypepH maisch- en spoelwater: 5.4

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 800 g.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Tarwemout (4 EBC) 1.3 kg.   4 EBC  
Caramout (20 EBC) 65 g.   20 EBC Leverancier: Dingemans
Tettnanger9 g. 90 min. 5.0 α Bloemen  
Saaz hop10 g. 15 min. 3.0 α Bloemen  
Wyeast 3068 Weihenstephan       
Maischwater10 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwater5 liter     Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

44 °C62 °C72 °C78 °C
10 min.20 min.20 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=149