Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Coroma Cornbeer

datum:17 september 2022
van:Guus van der Veek
klasse:A
stijl:International Pale Lager

Beschrijving

Toevoegingen:
Maischen - 0.704 g - Calcium Chloride (CaCl2)
Maischen - 0.087 g - Calcium Carbonaat (Kalk) (CaCO3)
Maischen - 1.078 g - Magnesium Sulfaat (MgSO4)
Maischen - 0.635 g - Calcium Sulfaat (Gips) (CaSO4)
Maischen - 6.087 ml - Melkzuur 80%
Spoelen - 0.261 g - Calcium Chloride (CaCl2) 33%
Spoelen - 0.391 g - Magnesium Sulfaat (MgSO4)
Spoelen - 0.235 g - Calcium Sulfaat (Gips) (CaSO4)
Spoelen - 0.174 ml - Melkzuur 80%

Vergistingsprofiel Ale:
18 °C - 7 dagen - Hoofdvergisting
20 °C - 14 dagen – Hoofdvergisting
 
Waterprofiel:
Reverse Osmosis Water (American Lager)
Ca 14 Mg 5 Na 8 Cl 11 SO 39
SO/CI verhouding: 3.4
pH maisch: 5.3
pH spoelwater: 5.3
 
Je kan dit bier ook als ondergister brouwen met W34/70 of WLP940 om de zwavelsmaak  er in te krijgen die je mist met K97.
Zoals hierboven te zien is gebruik ik gistvoeding van Wyeast dit geeft echt betere resultaten bij de vergisting het is 42,5 gram en je hoeft het niet in ene te gebruiken zoals bij een ander merk.

Recept gegevens

batchgrootte:20 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:5.5 %
begin-SG:1053
eind-SG:1011
EBC (kleur):6.0
EBU (bitterheid):19.0
Brouwhuisefficiëntie:67 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Swaen Pilsner - Pilsmout3450 g   3 EBC Leverancier: The Swaen
Maisvlokken1000 g      
CaraPils490 g   25 EBC Leverancier: Weyermann
Rijsthulzen250 g      
Rijstevlokken75 g      
Galena hopbloemen 8 g 60 min. 14.2 α Bloemen  
Galena hopbloemen 11 g 10 min. 14.2 α Bloemen  
Gistvoeding (Yeast Nutrition)2 g 10 min.   Leverancier: Wyeast
Iers Mos (Irish Moss)5 g 10 min.    
Safale K-972 pk     Leverancier: Fermentis
Gedemineraliseerd water24 l      
Gedemineraliseerd water7 l      

Maischschema

52 °C67 °C75 °C
10 min.60 min.10 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=378