Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Bernies Weizen

datum:11 februari 2022
van:Michael Woolthuis
klasse:A
stijl:Weizen

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:5.6 %
begin-SG:1054
eind-SG:1012
EBC (kleur):11.0
EBU (bitterheid):16.0
Brouwhuisefficiëntie:75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Tarwemout (4 EBC) 1050 g   4 EBC  
Vienna mout (8 EBC)530 g   8 EBC  
Munichmout (15 EBC)370 g   15 EBC  
Pilsmout (3 EBC) 370 g   3 EBC Leverancier: Dingemans
Hallertau Mittelfruh15 g 60 min. 4.2 α Bloemen  
Hallertau Mittelfruh10 g 5 min. 4.2 α Bloemen  
Lallemand Munich Classic1     Leverancier: Lallemand

Maischschema

60 °C57 °C64 °C72 °C78 °C
Stort min.15 min.20 min.20 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Hoofdvergisting 1 a 2 weken op 17-22°C Lageren 2-4 weken op 5-10°C
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=373