Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Bijna Blond
| van: | Inkoopcommissie |
| klasse: | C |
| stijl: | Blond |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 7.6 % |
| begin-SG: | 1069 |
| eind-SG: | 1014 |
| EBC (kleur): | 16.0 |
| EBU (bitterheid): | 28.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2400 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Thomas Fawcett & Sons - Viennamalt | 220 gr | 12 EBC | Leverancier: Thomas Fawcett & Sons | |
| Biscuitmout | 110 gr | 50 EBC | ||
| Aromamout (50 EBC) | 110 gr | 50 EBC | ||
| Suiker | 200 gr | |||
| Styrian Goldings hopbloemen | 30 gr | 75 min. | 3.6 α | Bloemen |
| Styrian Goldings hopbloemen | 10 gr | 15 min. | 3.6 α | Bloemen |
| Maischwater | 11.6 ltr | Leverancier: Kraan | ||
| Spoelwater | 6.9 ltr | Leverancier: Kraan | ||
| Wyeast 1214 Belgian Abbey | 1 | |||
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
| 71 °C | 67 °C | 78 °C |
| 0 min. | 60 min. | 2 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Zonder de suiker krijg je ongeveer 6,5% alc. Dit bier valt een beetje tussen het type blonde en sterke blonde in.Voor een betere uitvlokking kan je tijdens de laatste hopgift nog iers mos toevoegen, ongeveer 2gr/10liter.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=230