Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 7.6 % |
| begin-SG: | 1069 |
| eind-SG: | 1014 |
| EBC (kleur): | 16.0 |
| EBU (bitterheid): | 28.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2400 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Thomas Fawcett & Sons - Viennamalt | 220 gr |
|
12 EBC
|
Leverancier: Thomas Fawcett & Sons |
| Biscuitmout | 110 gr |
|
50 EBC
|
|
| Aromamout (50 EBC) | 110 gr |
|
50 EBC
|
|
| Suiker | 200 gr |
|
|
|
| Styrian Goldings hopbloemen | 30 gr |
75 min. |
3.6 α
|
Bloemen |
| Styrian Goldings hopbloemen | 10 gr |
15 min. |
3.6 α
|
Bloemen |
| Maischwater | 11.6 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 6.9 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Wyeast 1214 Belgian Abbey | 1 |
|
|
|
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 71 °C | 67 °C | 78 °C |
| 0 min. | 60 min. | 2 min. |