Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Dubbeltje
| van: | Inkoopcommissie |
| klasse: | D |
| stijl: | Dubbel |
| XML bestand van het recept: | Dubbeltje.xml |
Beschrijving
| Dit is het maandpakket van de maand januari 2012. |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 6.9 % |
| begin-SG: | 1065 |
| eind-SG: | 1016 |
| EBC (kleur): | 49.0 |
| EBU (bitterheid): | 29.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2000 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Cara Pilsmout (10 EBC) | 150 gr | 10 EBC | ||
| Cara-kristal (120 EBC) | 150 gr | 120 EBC | ||
| Biscuitmout | 100 gr | 50 EBC | ||
| Chocolademout (800 EBC) | 50 gr | 800 EBC | ||
| Rietsuiker | 250 gr | |||
| Cascade | 10 gr | 60min. min. | 6.5a α | Bloemen |
| East Kent Goldings | 10 gr | 30min. min. | 5.5a α | Bloemen |
| Styrian Goldings hopbloemen | 5 gr | 20min. min. | 4a α | Bloemen |
| Maischwater | 10 l | Leverancier: Kraan | ||
| Spoelwater | 5.5 l | Leverancier: Kraan | ||
| Wyeast 1762 Belgian Abbey I | ||||
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
| 67 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
| 0 min. | 35 min. | 20 min. | 2 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Dit zou zo maar op een Leffe dubbel of Brun kunnen lijken. Het is niet als kloon bedoeld maar komt wel in de buurt.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=203