Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 6.9 % |
| begin-SG: | 1065 |
| eind-SG: | 1016 |
| EBC (kleur): | 49.0 |
| EBU (bitterheid): | 29.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2000 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Cara Pilsmout (10 EBC) | 150 gr |
|
10 EBC
|
|
| Cara-kristal (120 EBC) | 150 gr |
|
120 EBC
|
|
| Biscuitmout | 100 gr |
|
50 EBC
|
|
| Chocolademout (800 EBC) | 50 gr |
|
800 EBC
|
|
| Rietsuiker | 250 gr |
|
|
|
| Cascade | 10 gr |
60min. min. |
6.5a α
|
Bloemen |
| East Kent Goldings | 10 gr |
30min. min. |
5.5a α
|
Bloemen |
| Styrian Goldings hopbloemen | 5 gr |
20min. min. |
4a α
|
Bloemen |
| Maischwater | 10 l |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 5.5 l |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Wyeast 1762 Belgian Abbey I | |
|
|
|
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 67 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
| 0 min. | 35 min. | 20 min. | 2 min. |