Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Pater Tripeloris
| van: | Inkoopcommissie |
| klasse: | C |
| stijl: | Tripel |
| XML bestand van het recept: | Patertripeloris.xml |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 8.2 % |
| begin-SG: | 1074 |
| eind-SG: | 1015 |
| EBC (kleur): | 21.0 |
| EBU (bitterheid): | 22.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2400 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Ambermout (50 EBC) | 200 gr | 50 EBC | ||
| Kandijsuiker, wit | 400 gr | |||
| Styrian Goldings hopbloemen | 20 gr | 75 min. | 4 α | Bloemen |
| Styrian Goldings hopbloemen | 5 gr | 15 min. | 5.5 α | Bloemen |
| Willamette hop | 10 gr | 5 min. | 5.5 α | Bloemen |
| Koriander | 2 gr | 5 min. | ||
| Wyeast 3787 trappist high gravity | 1 | Leverancier: wyeast | ||
| Maischwater | 10.7 liter | Leverancier: Kraan | ||
| Spoelwater | 5.7 liter | Leverancier: Kraan | ||
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
| 67 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
| 0 min. | 15 min. | 35 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de webredactie
Dit is het maandpakket van september 2011.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=200