Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Hadrianus tripel
| van: | Arjan Molenaar |
| gepubliceerd: | www.hobbybrouwen.nl |
| klasse: | C |
| stijl: | Tripel |
Beschrijving
|
Brouwzaalrendement: 80 % |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 9.3 % |
| begin-SG: | 1076 |
| eind-SG: | 1010 |
| EBC (kleur): | 0.0 |
| EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2350 | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Tarwemout (4 EBC) | 350 | 4 EBC | ||
| Havervlokken (2 EBC) | 85 | 2 EBC | ||
| Rietsuiker | 200 | |||
| Wyeast 1214 Belgian Abbey | ||||
| Brewers Gold | 17 | 75 min. | 5.5 α | Bloemen |
| Styrian Goldings hopbloemen | 12 | 30 min. | 3.8 α | Bloemen |
| Saaz | 12 | 10 min. | 2.2 α | Bloemen |
| Koriander | 3 (geplet) | 10 min. | ||
| Kardemon | 1 pitje (heel) | 10 min. | ||
| Mineolaschil | 10 min. | |||
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
| 65 °C | 72 °C |
| 90 min. | 1 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Mineola schil geschild met mesje. Uiteindelijk 20 l met SG 1080. Daarom SG uiteindelijk 1076 (= 21 l).Problemen bij brouwen
Eerst 15 min op 60gr gemaischt, vanwege lege batterij thermometer. Daarna op c.a. 65.7gr.Smaakimpressie
Jurycommentaar: Prima bier, veel CO2Opmerkingen van de webredactie
1e prijs klasse C, ONK 2010 (95 punten)'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=193