Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
PaterWitPet Stimulo
| van: | Inkoopcommissie |
| klasse: | C |
| stijl: | Blond |
| XML bestand van het recept: | PaterWitPet_Stimulo.xml |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 6.0 % |
| begin-SG: | 1062 |
| eind-SG: | 1016 |
| EBC (kleur): | 10.0 |
| EBU (bitterheid): | 21.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2400 gr. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Cara Pilsmout (10 EBC) | 120 gr. | 10 EBC | ||
| Kandijsuiker, wit | 50 gr. | |||
| Styrian Goldings hopbloemen | 21 gr. | 75 min. | 4.1 α | Bloemen |
| Saaz | 5 gr. | 15 min. | 1.8 α | Bloemen |
| Sinaasappelschil, gedroogde | 15 gr. | 15 min. | ||
| Citroenschil | 2 gr. | 15 min. | ||
| Koriander | 1.5 gr. | 15 min. | ||
| Wyeast 1762 Belgian Abbey I | 1 | |||
| Maischwater | 10.6 liter | Leverancier: Kraan | ||
| Spoelwater | 7.7 liter | Leverancier: Kraan | ||
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
| 67 °C | 64 °C | 78 °C |
| 0 min. | 90 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Dit is het maandpakket van januari 2010 en het zou best wel eens op een Witkappater stimulo kunnen lijken.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=185