Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 6.0 % |
| begin-SG: | 1062 |
| eind-SG: | 1016 |
| EBC (kleur): | 10.0 |
| EBU (bitterheid): | 21.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2400 gr. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Cara Pilsmout (10 EBC) | 120 gr. |
|
10 EBC
|
|
| Kandijsuiker, wit | 50 gr. |
|
|
|
| Styrian Goldings hopbloemen | 21 gr. |
75 min. |
4.1 α
|
Bloemen |
| Saaz | 5 gr. |
15 min. |
1.8 α
|
Bloemen |
| Sinaasappelschil, gedroogde | 15 gr. |
15 min. |
|
|
| Citroenschil | 2 gr. |
15 min. |
|
|
| Koriander | 1.5 gr. |
15 min. |
|
|
| Wyeast 1762 Belgian Abbey I | 1 |
|
|
|
| Maischwater | 10.6 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 7.7 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 67 °C | 64 °C | 78 °C | | 0 min. | 90 min. | 5 min. |
|