Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
DenneAppeltjesBruin
| van: | Inkoopcommissie |
| klasse: | B |
| stijl: | Brown Ale |
Beschrijving
|
De Chocolade mout is ontbitterd. Voor de stevige drinkers: het toevoegen van 100gr extra suiker levert een ongeveer 0,4 vol% zwaarder bier. |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcoholpercentage: | 6.4 % |
| begin-SG: | 1058 |
| eind-SG: | 1011 |
| EBC (kleur): | 65.0 |
| EBU (bitterheid): | 21.9 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2100 gram | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Cara-kristal (120 EBC) | 210 gram | 120 EBC | ||
| Chocolademout (800 EBC) | 50 gram | 800 EBC | ||
| Bruine suiker | 100 gram | |||
| East Kent Goldings | 15 gram | 90 min. | 4.8 α | Bloemen |
| Hallertau Perle | 7 | 15 min. | 6.9 α | Bloemen |
| Wyeast XL 1098 British Ale | ||||
| Maischwater | 8.4 liter | Leverancier: Kraan | ||
| Spoelwater | 8.2 liter | Leverancier: Kraan | ||
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
| 73 °C | 67 °C | 78 °C |
| 0 min. | 90 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Vrij naar een recept uit 'HomeBrewers recipe Guide'.Smaakimpressie
Een lekker enigszins zoetig bier met een lichte moutige afdronk, had iets meer alcohol mogen bevatten.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=182