Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcoholpercentage: | 6.4 % |
| begin-SG: | 1058 |
| eind-SG: | 1011 |
| EBC (kleur): | 65.0 |
| EBU (bitterheid): | 21.9 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2100 gram |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Cara-kristal (120 EBC) | 210 gram |
|
120 EBC
|
|
| Chocolademout (800 EBC) | 50 gram |
|
800 EBC
|
|
| Bruine suiker | 100 gram |
|
|
|
| East Kent Goldings | 15 gram |
90 min. |
4.8 α
|
Bloemen |
| Hallertau Perle | 7 |
15 min. |
6.9 α
|
Bloemen |
| Wyeast XL 1098 British Ale | |
|
|
|
| Maischwater | 8.4 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 8.2 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 73 °C | 67 °C | 78 °C |
| 0 min. | 90 min. | 5 min. |