Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

WitBier

datum:27 mei 2019
van:Inkoopcommissie
klasse:A
stijl:Witbier

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:5.0 %
begin-SG:1048
eind-SG:1009
EBC (kleur):8.0
EBU (bitterheid):25.0
Brouwhuisefficiëntie75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1 Kg   3 EBC Leverancier: Dingemans
Tarwemout (4 EBC) 0.5 Kg   4 EBC  
Ongemoute Tarwe (3 EBC)0.4 Kg   3 EBC  
East Kent Goldings15 gram 90 min. 6.3% α Bloemen  
Saaz hop7 gram 5 min. 3.8% α Bloemen  
Suiker100 gram      
Koriander11 gram 5 min.    
Sinaasappelschil, gedroogde4 gram 5 min.    
Wyeast 3944 Belgium White1     Leverancier: Wyeast
Maischwater6.9 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwater8.5 liter     Leverancier: Kraan

Maischschema

57 °C52 °C67 °C78 °C
stort min.20 min.60 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Geleverd als maandpakket in mei 2009.

Smaakimpressie

Een lekker standaard witbier zonder poespas. Het is wel erg goed te gebruiken voor kruiden experimenten.

Opmerkingen van de webredactie

De korrelgist BREWFERM BLANCHE is een goede vervanger.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=178