Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcoholpercentage: | 5.0 % |
| begin-SG: | 1048 |
| eind-SG: | 1009 |
| EBC (kleur): | 8.0 |
| EBU (bitterheid): | 25.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1 Kg |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Tarwemout (4 EBC) | 0.5 Kg |
|
4 EBC
|
|
| Ongemoute Tarwe (3 EBC) | 0.4 Kg |
|
3 EBC
|
|
| East Kent Goldings | 15 gram |
90 min. |
6.3% α
|
Bloemen |
| Saaz | 7 gram |
5 min. |
3.8% α
|
Bloemen |
| Suiker | 100 gram |
|
|
|
| Koriander | 11 gram |
5 min. |
|
|
| Sinaasappelschil, gedroogde | 4 gram |
5 min. |
|
|
| Wyeast 3944 Belgium White | 1 |
|
|
Leverancier: Wyeast |
| Maischwater | 6.9 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 8.5 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Maischschema
| 57 °C | 52 °C | 67 °C | 78 °C |
| stort min. | 20 min. | 60 min. | 5 min. |