Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Willems Blond nr. 8 1/2
| van: | Willem van der Ster |
| klasse: | C |
| stijl: | Blond |
Beschrijving
|
Werkwijze: 24 uur van tevoren een gist starter aanmaken. |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| begin-SG: | 1077 |
| EBC (kleur): | 0.0 |
| EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2 kg. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Palemout (7 EBC) | 500 g. | 7 EBC | ||
| Tarwemout (4 EBC) | 600 g. | 4 EBC | ||
| Rietsuiker | 400 g. | |||
| Honing | 2 el. | |||
| Northern Brewer | 15 g. | 75 min. | 7.5 α | Bloemen |
| Saaz | 5 g. | 15 min. | 4.1 α | Bloemen |
| Koriander | 3 g. | |||
| Bovengist | 1 zakje | |||
| Iers Mos (Irish Moss) | 1 tl. | |||
| Maischwater | 7 liter | Leverancier: Kraan | ||
| Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
| 48 °C | 52 °C | 63 °C | 68 °C | 73 °C | 78 °C |
| 15 min. | 15 min. | 30 min. | 15 min. | 30 min. | 10 min. |