Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Beschrijving
De derdevan een reeks bieren uit de doenkul klasse. Beetje zelf verzonnen term voor bieren die haast binnen een biertype vallen maar eigenlijk een beetje te donker zijn. Er volgen er meer. Type als zoekterm maar doenkul en vind ze allemaal. |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 4.9 % |
begin-SG: | 1046 |
eind-SG: | 1013 |
EBC (kleur): | 17.0 |
EBU (bitterheid): | 14.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pale Ale mout | 1070 gr |
|
9 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Tarwevlokken | 530 gr |
|
|
|
Tarwemout (licht) | 320 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Swaen Melany | 210 gr |
|
70 EBC
|
Leverancier: The Swaen |
Galena hopbloemen | 3 gr |
60 min. |
15.6 α
|
Bloemen |
Saaz hop | 12 gr |
15 min. |
2.5 α
|
Bloemen |
Koriander | 1 gr |
5 min. |
|
|
Sinaasappelschil, gedroogde | 2 gr |
5 min. |
|
|
Paradijszaad | 1 gr |
5 min. |
|
|
Safbrew WB-06 | 1 |
|
|
Leverancier: Fermentis |
Maischwater | 8.7 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 7.9 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 7 gr/ltr |
|
|
|
Maischschema
71 °C | 67 °C | 78 °C |
stort min. | 60 min. | 2 min. |