Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Gouwebelg
| datum: | 10 december 2018 |
| van: | Michael Woolthuis |
| klasse: | C |
| stijl: | Sterke Blonde |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcoholpercentage: | 8.2 % |
| begin-SG: | 1066 |
| eind-SG: | 1007 |
| EBC (kleur): | 9.0 |
| EBU (bitterheid): | 26.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2400 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Cara Pilsmout (3 EBC) | 520 gr | 3 EBC | ||
| Rietsuiker | 53 gr | |||
| Sladek CZ (hop) | 20 gr | 90 min. | 6 α | Pallets |
| Maischwater | 12 ltr | Leverancier: Kraan | ||
| Spoelwater | 7.7 ltr | Leverancier: Kraan | ||
| Bottelsuiker | 3.0-3.5 gr/ltr | |||
| Safbrew T-58 | 1 | Leverancier: Fermentis |
Maischschema
| 70 °C | 66 °C | 78 °C |
| stort min. | 60 min. | 2 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Als je geen Sladek (cz) hop kan krijgen kan je die door Saaz (cz) vervangen.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=315