Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Coffe Dry Irish Stout
| datum: | 11 november 2018 |
| van: | Theo van Eijden |
| gepubliceerd: | Oktober 2018 |
| klasse: | B |
| stijl: | Dry stout |
Beschrijving
|
Maisch de granen gedurende 60 minuten op 65 °. Spoelen tot je 12 liter wort hebt 60 minuten koken met de hop, na het koken koelen tot 21°C en de Gist en de koud gezette koffie toevoegen. Vergisten gedurende 7 dagen op 19 graden en daarna 14 dagen op 5 graden lageren. |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 5.1 % |
| begin-SG: | 1050 |
| eind-SG: | 1012 |
| EBC (kleur): | 0.0 |
| EBU (bitterheid): | 40.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 78 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Palemout (7 EBC) | 2050 gr | 7 EBC | ||
| Gerst, geroosterd (1000 EBC) | 240 gr | 1000 EBC | ||
| Gerstevlokken | 240 gr | 8 EBC | Leverancier: Supermarkt/reformwinkel | |
| East Kent Goldings | 38 | 60 min. | 4 α | Bloemen |
| Espresso (vers gezet) | 125 ml | |||
| Wyeast 1084 Irish Ale | 1 | |||
| Maischwater | 3 liter | Leverancier: Kraan | ||
| Spoelwater | spoelen tot 12 liter | Leverancier: Kraan | ||
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
| 65 °C | 78 °C |
| 60 min. | 5 min. |
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=303