Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Zuurkuls

datum:14 januari 2018
van:Inkoopcommissie
klasse:A
stijl:Kölsch

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:5.3 %
begin-SG:1952
eind-SG:1013
EBC (kleur):9.0
EBU (bitterheid):25.0
Brouwhuisefficiëntie:75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2000 gr   3 EBC Leverancier: Dingemans
Thomas Fawcett & Sons - Viennamalt220 gr   12 EBC Leverancier: Thomas Fawcett & Sons
Thomas Fawcett & Sons - Munich malt120 gr   19 EBC Leverancier: Thomas Fawcett & Sons
Citra 6 gr 45 min. 12.6 α Bloemen  
Crystal hop5 gr 45 min. 3.5 α Bloemen  
Citra 5 gr 5 min. 12.6 α Bloemen  
Crystal hop5 gr 5 min. 3.5 α Bloemen  
Maischwater9.6 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater7.3 ltr     Leverancier: Kraan
Wyeast 2565 Kölsch 1      
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

73 °C69 °C78 °C
stort min.60 min.2 min.

Opmerkingen van de brouwer

Als je liever met droge gist brouwt dan is Lallemand Danstar Nothingham een mogelijkheid.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=291