Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Sierra Nevada Ruthless Rye IPA
| datum: | 14 oktober 2017 | 
| van: | Brouwdagcommissie | 
| klasse: | C | 
| stijl: | American Rye IPA | 
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. | 
| kooktijd: | 60 min. | 
| alcoholpercentage: | 6.6 % | 
| begin-SG: | 1062 | 
| eind-SG: | 1012 | 
| EBC (kleur): | 30.0 | 
| EBU (bitterheid): | 55.0 | 
| Brouwhuisefficiëntie: | 80 % | 
| Watertype | Kraan | 
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden | 
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2100 g. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Roggemout (6 EBC) | 345 g. | 6 EBC | ||
| Thomas Fawcett & Sons - Dark crystal malt (300ebc) | 150 g. | 300 EBC | Leverancier: Thomas Fawcett & Sons | |
| Chocolademout (800 EBC) | 13 g. | 800 EBC | ||
| Maischwater | 8 l. | Leverancier: Kraan | ||
| Spoelwater | 6 l. | Leverancier: Kraan | ||
| Colombus hopbloemen | 15 g. | First wort min. | 17.9 α | Bloemen | 
| Chinook | 17 g. | vlam uit min. | 13.8 α | Bloemen | 
| Amarillo | 10 g. | vlam uit min. | 11.2 α | Bloemen | 
| Colombus hopbloemen | 10 g. | vlam uit min. | 17.9 α | Bloemen | 
| Citra | 21 g. | dry hop min. | 12.5 α | Bloemen | 
| Colombus hopbloemen | 6 g. | dry hop min. | 17.9 α | Bloemen | 
| Chinook | 12 g. | dry hop min. | 13.8 α | Bloemen | 
| Amarillo | 6 g. | dry hop min. | 11.2 α | Bloemen | 
| Safale US-05 | 1 zakje | Leverancier: Fermentis | ||
| Bottelsuiker | 6gr/liter | 
Maischschema
| 66.5 °C | 78 °C | 
| 90 min. | 5 min. | 
Opmerkingen van de brouwer
Optionele waterbehandeling Maischwater: 4.6 l. Kraanwater 4.1 l. Osmosewater 2 g. Gips (CaSO4) 0.5 ml Fosforzuur 80%'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=284