Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Saison travail sérieux
| datum: | 4 februari 2017 | 
| van: | Brouwdagcommissie | 
| klasse: | C | 
| stijl: | Saison | 
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. | 
| kooktijd: | 85 min. | 
| alcoholpercentage: | 7.3 % | 
| begin-SG: | 1065 | 
| eind-SG: | 1010 | 
| EBC (kleur): | 9.0 | 
| EBU (bitterheid): | 39.0 | 
| Brouwhuisefficiëntie: | 80 % | 
| Watertype | Kraan | 
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden | 
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1800 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Tarwemout (4 EBC) | 530 gr | 4 EBC | ||
| Vienna mout (8 EBC) | 130 gr | 8 EBC | ||
| Suiker | 150 gr | |||
| Maischwater | 8.6 liter | Leverancier: Kraan | ||
| Spoelwater | 7.6 liter | Leverancier: Kraan | ||
| Styrian Goldings hopbloemen | 68 gr | 60 min. | 2 α | Bloemen | 
| Saaz | 47 gr | 5 min. | 2.2 α | Bloemen | 
| Belle Saison | 1 | Leverancier: Lallemand | ||
| Maischwater | Leverancier: Kraan | |||
| Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
| Bottelsuiker | 6gr/liter | 
Maischschema
| 62 °C | 72 °C | 78 °C | 
| 30 min. | 30 min. | 5 min. | 
Opmerkingen van de brouwer
Start vergisting bij 20 graden en dan dagelijks 1 graad verhogen tot 27graden. Verder vergisten bij 28 graden gedurende 3 dagen. Daarna koelen naar 5 graden en lageren gedurende minimaal 2 weken. Bottelen met 7 tot 7,5 gram suiker per liter.Opmerkingen van de webredactie
Recept voor de gezamelijke brouwdag d.d. 4 feb. 2017 Als vervangende gist kan eventueel ook Mangrove Jack French Saison gebruikt worden.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=272