Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Beschrijving
Dit bier valt eigenlijk net niet meer onder het type irish red ale, maar ook net niet onder de imperial irish red ale dus verzin zelf maar een biertype benaming.
Als je geen ChateauCaraRuby kan vinden dan kan je dat vervangen door Cara Vienna. Met de 3 gram bottelsuiker krijg je een engels/ierse hoeveelheid koolzuur. Wil je een 'normale' Europese hoeveelheid voeg dan 4 a 5gram suiker per liter toe. |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 7.0 % |
begin-SG: | 1062 |
eind-SG: | 1013 |
EBC (kleur): | 31.0 |
EBU (bitterheid): | 27.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 2000 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Château Cara Ruby | 620 gr |
|
50 EBC
|
|
Cara Red (45 EBC) | 255 gr |
|
45 EBC
|
|
East Kent Goldings | 18 gr |
60 min. |
5 α
|
Bloemen |
East Kent Goldings | 8 gr |
20 min. |
5 α
|
Bloemen |
Fuggles | 7 gr |
20 min. |
2.6 α
|
Bloemen |
Fuggles | 10 gr |
5 min. |
3.6 α
|
Bloemen |
Maischwater | 11.8 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 5.8 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
White Labs WLP028 Edinburgh Scottish Ale | 1 |
|
|
|
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
71 °C | 67 °C | 78 °C |
stort min. | 60 min. | 2 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Als je liever met droge gist brouwt dan is de Safale S-04 of de Danstar Nothingham een goede vervanger.