Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Alt-Stadt

datum:1 januari 2016
van:Inkoopcommissie
klasse:B
stijl:Alt

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:5.2 %
begin-SG:1050
eind-SG:1014
EBC (kleur):29.0
EBU (bitterheid):40.0
Brouwhuisefficiëntie:75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1300 gr   3 EBC Leverancier: Dingemans
Munichmout (17 EBC)370 gr   17 EBC  
Vienna mout (8 EBC)340 gr   8 EBC  
Cara Munichmout (120 EBC)270 gr   120 EBC  
Hallertau Perle 16 gr 75 min. 8.1 α Bloemen  
Hallertau Perle 8 gr 15 min. 8.1 α Bloemen  
Spalt Select DE 5 gr 5 min. 2.9 α Bloemen  
Maischwater9.3 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater8.5 ltr     Leverancier: Kraan
White Labs WLP036 Dusseldorf Alt1     Leverancier: White Labs
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

67 °C63 °C72 °C78 °C
stort min.35 min.15 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Als je liever met droge gist brouwt is Lallemand Danstar Nothingham een goede keus. S-33 zou ook kunnen.

Smaakimpressie

Lekkere Alt, lijkt een beetje op Schlussel.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=253