Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Irish Dry Stout
| van: | Peter en René Vermerris | 
| gepubliceerd: | Hobbybrouwen forum | 
| klasse: | B | 
| stijl: | Dry stout | 
Beschrijving
| Keurmeester: Theo van Eijden Opmerkingen keurmeester: Mooi schoon bier en inderdaad het is ook een “Dry” Stout met mooie afdronk. | 
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. | 
| kooktijd: | 90 min. | 
| alcoholpercentage: | 5.0 % | 
| begin-SG: | 1047 | 
| eind-SG: | 1013 | 
| EBC (kleur): | 100.0 | 
| EBU (bitterheid): | 40.0 | 
| Watertype | ? | 
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden | 
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1575 gram | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Ambermout (50 EBC) | 225 gram | 50 EBC | ||
| Gerst, geroosterd (1000 EBC) | 225 gram | 1000 EBC | ||
| Chocolademout (800 EBC) | 125 gram | 800 EBC | ||
| East Kent Goldings | 12.5 gram | 90 min. | 6 α | Bloemen | 
| Fuggles | 13.5 gram | 90 min. | 5.5 α | Bloemen | 
| Wyeast 1084 Irish Ale | ||||
| Bottelsuiker | 6gr/liter | 
Maischschema
| 55 °C | 60 °C | 63 °C | 78 °C | 
| 10 min. | 30 min. | 30 min. | 5 min. | 
Opmerkingen van de brouwer
Klassering: 2e plaats klasse B met 85 punten.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=228