Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

WienerBoven

van:Inkoopcommissie
klasse:A
stijl:Vienna

Beschrijving

In tegen stelling tot een echte Vienna is dit een bovengistend bier, dit heeft tot gevolg dat het iets makkelijker te vergisten is.

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:5.1 %
begin-SG:1048
eind-SG:1012
EBC (kleur):33.0
EBU (bitterheid):27.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Munichmout (17 EBC)1075 gr   17 EBC  
Vienna mout (8 EBC)825 gr   8 EBC  
Cara Pilsmout (10 EBC)100 gr   10 EBC  
Chocolademout (800 EBC)20 gr   800 EBC  
Hallertau Perle 10 gr 75 min. 8.9 α Bloemen  
Hallertau Hersbrücker7 gr 10 min. 5.1 α Bloemen  
Maischwater8.5 lit.     Leverancier: Kraan
Spoelwater7.5 lit.     Leverancier: Kraan
Wyeast 1007 German Ale1      
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

66 °C63 °C72 °C78 °C
0 min.40 min.20 min.2 min.

Opmerkingen van de brouwer

Voor iets meer bite kan je 300gr suiker/10liter extra tijdens het koken toevoegen want dan krijg je ongeveer 6.4% alc.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=211