Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Soewarts
| van: | Inkoopcommissie |
| klasse: | B |
| stijl: | Schwarzbier |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 5.2 % |
| begin-SG: | 1048 |
| eind-SG: | 1012 |
| EBC (kleur): | 56.0 |
| EBU (bitterheid): | 29.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1600 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Munichmout (17 EBC) | 200 gr | 17 EBC | ||
| Cara Pilsmout (10 EBC) | 150 gr | 10 EBC | ||
| Chocolademout (800 EBC) | 100 gr | 800 EBC | ||
| Hallertau Perle | 11 gr | 75 min. | 8.9a α | Bloemen |
| Tettnanger | 5 gr | 10 min. | 5.9a α | Bloemen |
| Tettnanger | 4 gr | 3 min. | 5.9a α | Bloemen |
| Maischwater | 8.4 lit. | Leverancier: Kraan | ||
| Spoelwater | 7.3 lit | Leverancier: Kraan | ||
| Wyeast 1007 German Ale | 1 | |||
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
| 53 °C | 67 °C | 78 °C |
| 5 min. | 60 min. | 2 min. |
Smaakimpressie
Een lekkere Swartz, enigzins droog en vol van smaak.Opmerkingen van de webredactie
Maandpakket van september 2012't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=208