Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Polderbok 2010
| van: | polderbok commisie 2010 |
| klasse: | D |
| stijl: | Dubbelbok |
Beschrijving
| Dit is het recept van de polderbok commisie 2010 voor het club bokbier. |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 5510 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 8.7 % |
| begin-SG: | 1082 |
| eind-SG: | 1021 |
| EBC (kleur): | 89.2 |
| EBU (bitterheid): | 28.4 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Munichmout (15 EBC) | 2.32 kg | 15 EBC | ||
| Pilsmout (3 EBC) | 420 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Kristalmout (120 EBC) | 220 gr | 120 EBC | ||
| Carafa Special I (800 EBC) | 35 gr | 800 EBC | Leverancier: Weyermann | |
| Chocolademout (800 EBC) | 35 gr | 800 EBC | ||
| Tarwemout (4 EBC) | 100 gr | 4 EBC | ||
| Kandijsiroop (10 EBC) | 80 gr | 10 EBC | ||
| Hallertau Perle | 19 gr | 60 min. | 8.0 α | Bloemen |
| Saaz | 8 gr | 10 min. | 4.0 α | Bloemen |
| Safale S-04 | 1 zakje | Leverancier: Fermentis | ||
| Maischwater | 9 liter | Leverancier: Kraan | ||
| Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
| 52 °C | 58 °C | 62 °C | 71 °C | 78 °C |
| 15 min. | 10 min. | 35 min. | 20 min. | 15 min. |
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=191