Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Einfainer Doppelbock
| van: | Inkoopcommissie |
| klasse: | D |
| stijl: | Dubbelbok |
| XML bestand van het recept: | EinFainerDoppelbock.xml |
Beschrijving
| Een lekkere dubbelbok voor tijdens een gure herfst avond. |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 6.7 % |
| begin-SG: | 1070 |
| eind-SG: | 1017 |
| EBC (kleur): | 79.0 |
| EBU (bitterheid): | 31.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2400 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Munichmout (15 EBC) | 400 gr | 15 EBC | ||
| Cara-kristal (120 EBC) | 150 gr | 120 EBC | ||
| Chocolademout (800 EBC) | 85 gr | 800 EBC | ||
| Hallertau Hersbrücker | 11 gr | 75 min. | 3.4 α | Bloemen |
| Northern Brewer | 8 | 75 min. | 9.9 α | Bloemen |
| Hallertau Hersbrücker | 7 | 15 min. | 3.4 α | Bloemen |
| Wyeast 2308 Munich Lager | 1 | |||
| Maischwater | 12.5 liter | Leverancier: Kraan | ||
| Spoelwater | 7.3 liter | Leverancier: Kraan | ||
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
| 53 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
| 0 min. | 30 min. | 35 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
In 2010, 2011 (Zweifainerdoppelbock) en weer in 2013 (Dreifainerdoppelbock) door de inkoopcommissie geleverd als brouw pakket. Dit alles met slechts kleine wijzigingen in het recept.Smaakimpressie
Een lekkere dubbelbok. Niet te zoet maar zeker ook niet te droog. Drinkt lekker weg ondanks de stevigheid.Opmerkingen van de webredactie
Alle hop alfazuur waarden bijgewerkt met de waarden van 2013.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=186