Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Rooie Bag

van:Inkoopcommissie
klasse:B
stijl:Vlaams rood

Beschrijving

Dit is een Rodenbach en een Rodenbach is een blend van een oud en een jong bier in de verhouding van ongeveer 25-10% oud tot 75-90% jong. Het is dus de bedoeling dat er twee brouwsels gemaakt worden en dat die gemengd worden.

Voor het oude bier:
Hoofdgisting met Wyeast German Ale 1007.
Minimaal 1 jaar lageren met Wyeast Lambic blend 3278 en de eikenkrullen, let daarbij op dat het waterslot niet verdroogt. De eikenkrullen zijn bij voorkeur van oude wijnvaten.

Voor het jonge bier:
Hoofdgisting met Wyeast German Ale 1007.
Lageren met Wyeast Lambic blend 3278 1 รก 2 maanden.

Hierna beide bieren naar eigen smaak mengen en bottelen.

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:7.0 %
begin-SG:1070
eind-SG:1016
EBC (kleur):56.0
EBU (bitterheid):13.0
Brouwhuisefficiëntie:70 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Palemout (7 EBC)2 Kg   7 EBC  
Cara-kristal (120 EBC)290 gr   120 EBC  
Chocolademout (800 EBC)29 gr   800 EBC  
Maisvlokken580 gr      
East Kent Goldings9 gr 90 min. 5.5 α Bloemen  
Saaz hop5 gr 15 min. 6 α Bloemen  
Eikenkrullen 7 gr      
Wyeast 1007 German Alehoofdgisting      
Wyeast 3278 Lambic blendlagering     Leverancier: Wyeast
Maischwater8.4 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater8.2 ltr     Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

56 °C52 °C62 °C72 °C78 °C
0 min.20 min.40 min.40 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=184