Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
La Chouffe vervalst
| van: | Ernst de Moor & Ernest ter Kuile | 
| klasse: | C | 
| stijl: | Tripel | 
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. | 
| kooktijd: | 75 min. | 
| alcoholpercentage: | 6.7 % | 
| begin-SG: | 1065 | 
| eind-SG: | 1014 | 
| EBC (kleur): | 0.0 | 
| EBU (bitterheid): | 0.0 | 
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden | 
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2.6 kg. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Suiker | 190 g. | |||
| Saaz | 13 g. | 75 min. | 3.2 α | Bloemen | 
| Styrian Goldings hopbloemen | 4 g. | 75 min. | 4.5 α | Bloemen | 
| Saaz | 10 g. | 15 min. | 3.2 α | Bloemen | 
| Styrian Goldings hopbloemen | 4 g. | 15 min. | 4.5 α | Bloemen | 
| Chouffe giststarter | ||||
| Maischwater | Leverancier: Kraan | |||
| Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
| Bottelsuiker | 6gr/liter | 
Maischschema
| 60 °C | 70 °C | 75 °C | 78 °C | 
| 45 min. | 30 min. | 5 min. | 1 min. | 
Opmerkingen van de brouwer
Gebrouwen op de open brouwdag van 16 september 2007Opmerkingen van de webredactie
Eerste prijs in de klasse C, clubkampioenschappen 2007't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=172