Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Chiswick Bitter
| van: | Arjen Boekhorst en Gerrit Walraven |
| gepubliceerd: | BIG Brew 2008 |
| klasse: | A |
| stijl: | Bitter |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 4.5 % |
| begin-SG: | 1045 |
| eind-SG: | 1010 |
| EBC (kleur): | 18.0 |
| EBU (bitterheid): | 25.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Palemout (7 EBC) | 1684 | 7 EBC | ||
| Cara Pilsmout (120 EBC) | 84 | 120 EBC | ||
| Target | 7 | 60 min. | 10.5 α | Bloemen |
| Northern Brewer | 4 | 15 min. | 8.5 α | Bloemen |
| Challenger hopbloemen | 4 | 15 min. | 7.5 α | Bloemen |
| East Kent Goldings | 7 | 4.5 α | Bloemen | |
| East Kent Goldings | 7 | 4.5 α | Bloemen | |
| East Kent Goldings | 7 | 4.5 α | Bloemen | |
| Wyeast 1968 London Ale | ||||
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
| 65 °C | 78 °C |
| 60 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Eest Kent Goldings voor dry hoping 7 gram tijdens hoofdgisting 7 gram tijdens lageren 7 gram in vatOpmerkingen van de webredactie
Recept afkomstig van BIG Brew 2008't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=169