Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Zwarte Rook
| van: | Louis van Velthoven |
| klasse: | B |
| stijl: | Rauchbier |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 5.7 % |
| begin-SG: | 1053 |
| EBC (kleur): | 101.0 |
| EBU (bitterheid): | 24.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Rookmout | 1 kg. | |||
| Ambermout (50 EBC) | 200 g. | 50 EBC | ||
| Pilsmout (3 EBC) | 500 g. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Chocolademout (900 EBC) | 40 g. | 900 EBC | ||
| Special B | 150 g. | 400 EBC | ||
| Cara Pilsmout (120 EBC) | 150 g. | 120 EBC | ||
| Tarwemout (4 EBC) | 100 g. | 4 EBC | ||
| Bovengist | ||||
| Maischwater | Leverancier: Kraan | |||
| Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
| 52 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
| 20 min. | 45 min. | 15 min. | 5 min. |
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=151