Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Witbier (2)
| van: | 't Wort Wat |
| klasse: | A |
| stijl: | Witbier |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 5.3 % |
| begin-SG: | 1052 |
| eind-SG: | 1014 |
| EBC (kleur): | 9.0 |
| EBU (bitterheid): | 17.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1200 g. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Tarwevlokken | 850 g. | |||
| Havermout HO | 200 g. | |||
| Hallertau | 20 g. | 75 min. | 3.5 α | Bloemen |
| Sinaasappelschil, gedroogde | 8 g. | 10 min. | ||
| Koriander | 6 g. | 20 min. | ||
| Standaard bovengist | 1 zakje | |||
| Maischwater | Leverancier: Kraan | |||
| Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
| 52 °C | 63 °C | 73 °C | 78 °C |
| 20 min. | 45 min. | 20 min. | 5 min. |
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=137