Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Pils
| van: | Titus Rinia |
| klasse: | A |
| stijl: | Pilsener |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 5.5 % |
| begin-SG: | 1052 |
| eind-SG: | 1010 |
| EBC (kleur): | 0.0 |
| EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1.8 kg | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Tarwevlokken | 280 g | |||
| Saaz | 23 g | 60 min. | 3.6 α | Bloemen |
| Hallertau | 57 g | 60 min. | 3 α | Bloemen |
| Northern Brewer | 11 g | 8 α | Bloemen | |
| Saflager S-23 | 1 zakje | Leverancier: Fermentis | ||
| Maischwater | 6.3 liter | Leverancier: Kraan | ||
| Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
| 55 °C | 66 °C | 73 °C | 78 °C |
| 10 min. | 60 min. | 1 min. | 1 min. |
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=73