Een overzicht van komende activiteiten (clubavonden, brouwdagen, excursies, etc.) en een selectie van activiteiten buiten onze vereniging. Deze laatste zijn grijs gekleurd. Zie voor eerdere activiteiten ons archief.
Voor nog meer bierevenementen: Bieragenda.nl, biernederland.nl/evenementen/ en bier.blog.nl/bieragenda
Klik hier voor een printvriendelijk formaat.
  Clubavond: Sensorische evaluatie deel 3 | ||
---|---|---|
Vr. 27 september 2024
20:00Wijkcentrum De Boerderij, Hoofddorp Theo van Eijden |
Deze avond deel drie van de sensorische evaluatie van bier. Er zullen diverse smaken/geuren de revue passeren die je in bier kan aantreffen. Doel is om deze te leren herkennen en benoemen. Later in het jaar zal er een soort van examen zijn waarin getest gaat worden wat er van deze smaken/geuren is blijven hangen. En verder:
| |
  Polderbok 2023 | ||
Ma. 30 september 2024
20.00 uurDe Boerderij Wilfred van der Heijden |
||
  Excursie 2024 naar Zeeland en Brabant | ||
Vr. 11 oktober 2024
09:00Martijn Aartsma |
Vrijdag 11 oktober vertrekt de excursie om 9:00 vanuit Hoofddorp in een luxe touringcar richting Zeeland. MOUTERIJBEZOEK DE SWAENAls eerste bezoeken wij mouterij De Swaen in Zeeland. Waarschijnlijk kennen alle amateurbrouwers de mouten van De Swaen. Zij behoort heden ten dage tot één van de grootste mouterijen ter wereld, maar kent dan ook een rijke geschiedenis. Mouterij De Swaen is in 1906 opgericht, eerst zowel als mouterij als brouwerij. Na de oorlog, waar tijdens de bezetting hun koperen ketels hen zijn ontnomen, worden de brouwersactiviteiten gestaakt en wordt het mouten de hoofdactiviteit van de familie. Gedurende de jaren ’50 – ’90 wordt de productie continu verhoogd om aan de sterk groeiende nationale en internationale vraag te voldoen. In 1999 wordt Koninklijke Grolsch eigenaar. We worden daar eerst ontvangen met koffie en thee, en genieten vervolgens van een presentatie over de historie van De Swaen en wat zij doen. Vervolgens worden we rondgeleid door een meestermouter emeritus. Deze rondleiding zal ongeveer 2 uur in beslag nemen.Ten slotte zullen we bij De Swaen de lunch genieten, met na afloop een gevarieerde bierproeverij, uiteraard van bieren van hun partners/klanten, gebrouwen met mouten van De Swaen. 'BOODSCHAPPEN'Daarna vertrekken we richting het Belgische Hoogstraten, alwaar er tijd ingeruimd is om drankenhandel bierwinkel Bierparadijs in Hoogstraten te bezoeken. Bierparadijs heeft een zeer ruim aanbod van Belgische en internationale bieren, tegen zeer redelijke prijzen. Wellicht handig om zelf al een container (doos of lege krat) mee te brengen voor de aankopen. BEZOEK BROUWMUSEUM DE ROOSDaarna vervolgen wij onze weg richting Hilvarenbeek, alwaar we Brouwerijmuseum De Roos zullen bezoeken. De enige authenthieke dorpsbrouwerij van Nederland. Opgericht in 1877 is dit nog altijd een werkende brouwerij. We worden daar met open armen ontvangen en kunnen ook daar genieten van een rondleiding en een proeverij. DINERHet diner vindt plaats in Eetcafé De Mèrt, op loopafstand van De Roos. Hoofdgerecht keuze: Drank: Na afloop zullen we moe maar voldaan onze weg terug vervolgen richting Hoofddorp. Naar schatting komen we rond 23:00 weer aan bij de Boerderij. Al met al belooft het weer een gezellige dag te worden, dus sluit je aan! De aanmelding sluit de dag vóór dierendag (3 oktober). SAMENVATTEND
NOTA BENE
| |
  Brouwcursus, eerste avond. Onderwerp: Mouten | ||
Do. 24 oktober 2024
19:30 uurNieuw Vennep Titus Rinia |
||
  Clubavond: Breng een bier, krijg een bier | ||
Vr. 25 oktober 2024
20:00Wijkcentrum De Boerderij, Hoofddorp |
Het programma van deze avond is interactief. We vragen iedereen twee flessen van een eigengebrouwen bier mee te nemen. Deze gaan we in groepen proeven en bespreken. Mogelijk herkennen we smaken/geuren die behandeld zijn tijdens de presentaties van de sensorische evaluaties. Het is dus geen clubkampioenschap maar een laagdrempelige manier om elkaars bieren te proeven. Als beloning krijgt ieder die hier actief aan deelneemt en een eigen bier heeft meegenomen een consumptiebon voor een gratis bier van de bar. Ook kun je deze avond de bieren inleveren voor het clubkampioenschap dat volgende maand gehouden wordt. En verder:
| |
  Brouwcursus, tweede avond. Onderwerp: Gist en Hop. | ||
Do. 07 november 2024
19:30 uurNieuw Vennep Titus Rinia |
||
  Brouwcursus, derde avond. Onderwerp: Brouwbenodigdheden | ||
Do. 14 november 2024
19:30 uurNieuw Vennep Titus Rinia |
||
  Gezamenlijke brouwdag | ||
Za. 16 november 2024
9:00Turfspoor 57, Lisserbroek |
||
  Clubavond: Bieren keuren voor clubkampioenschappen | ||
Vr. 29 november 2024
20:00Wijkcentrum De Boerderij, Hoofddorp |
Deze keer gaan we in groepen bepalen welk bier in aanmerking komt voor de titel ‘beste bier van 2024’ en daarmee welke brouwer zal worden verheven tot clubkampioen. Van de bieren die ter keuring worden aangeboden dienen 2 flesjes per bier te worden ingeleverd, tegelijk met het compleet ingevulde inschrijfformulier. Bier in 30 cl euroflesjes met neutrale kroonkurk. Dit jaar geschiedt de inschrijving weer middels het inschrijfformulier via de website van 't Wort Wat. In groepen en onder begeleiding van een Bierkeurmeester gaan we de bieren in meerdere rondes keuren. De speciale jaarbieren zijn dit jaar de Baltic Porter en de Weizen. Beide bieren zijn gebrouwen op een gezamenlijke brouwdag eerder dit jaar. En verder:
| |
  Clubavond: | ||
Vr. 20 december 2024
20:00Wijkcentrum De Boerderij, Hoofddorp |
Programma van deze avond nog niet bekend. En verder:
| |
  Brouwcursus, vierde avond. Onderwerp: Bottelen gebrouwen bier | ||
Do. 09 januari 2025
19:30 uurBrouwmaatje, Boesingheliede Titus Rinia |
||