Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 5.5 % |
| begin-SG: | 1052 |
| eind-SG: | 1010 |
| EBC (kleur): | 0.0 |
| EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1.8 kg |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Tarwevlokken | 280 g |
|
|
|
| Saaz | 23 g |
60 min. |
3.6 α
|
Bloemen |
| Hallertau | 57 g |
60 min. |
3 α
|
Bloemen |
| Northern Brewer | 11 g |
|
8 α
|
Bloemen |
| Saflager S-23 | 1 zakje |
|
|
Leverancier: Fermentis |
| Maischwater | 6.3 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 55 °C | 66 °C | 73 °C | 78 °C |
| 10 min. | 60 min. | 1 min. | 1 min. |