Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
New Zealand Pils
| datum: | 11 september 2021 | 
| klasse: | A | 
| stijl: | New Zealand Pilsener | 
Beschrijving
| 
 | 
Recept gegevens
| batchgrootte: | 20 l. | 
| kooktijd: | 60 min. | 
| alcoholpercentage: | 5.0 % | 
| begin-SG: | 1050 | 
| eind-SG: | 1011 | 
| EBC (kleur): | 8.0 | 
| EBU (bitterheid): | 35.0 | 
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden | 
|---|---|---|---|---|
| Pilsener (Duits) | 5400 g | |||
| Cara Pilsmout (3 EBC) | 450 g | 3 EBC | ||
| Tarwemout (4 EBC) | 226 g | 4 EBC | ||
| Pacific Jade | 14 g | 60 min. | 13% α | Pallets | 
| Motueka | 28 g | 20 min. | 7% α | Pallets | 
| Pacific Jade | 14 g | 5 min. | 13% α | Pallets | 
| Nelson Sauvin | 28 g | (whirlpool bij 75 °C) 20 min. | 12% α | Pallets | 
| White Labs WLP830 German Lager | 1 | |||
| Calsiumchloride | 2 g | |||
| Magnesiumsulfaat | 1.5 g | |||
| Gips (calciumsulfaat) | 1.2 g | |||
| Maischwater | 18 l | Leverancier: Kraan | 
Maischschema
| 67 °C | 78 °C | 
| 60 min. | 5 min. | 
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=366