Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 105 min. |
alcoholpercentage: | 8.0 % |
begin-SG: | 1087 |
eind-SG: | 1026 |
EBC (kleur): | 16.0 |
EBU (bitterheid): | 20.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 2000 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Vienna mout (8 EBC) | 115 gr |
|
8 EBC
|
|
Kristalmout (50 EBC) | 57 gr |
|
50 EBC
|
|
Kristalmout (80 EBC) | 57 gr |
|
80 EBC
|
|
Maisvlokken | 1000 gr |
|
|
|
Kandijsuiker, wit | 225 gr |
|
|
|
Hallertauer Blanc | 8 gr |
105 min. |
6.7 α
|
Pallets |
Brewers Gold | 8 gr |
105 min. |
7 α
|
Pallets |
Brewers Gold | 8 gr |
30 min. |
7 α
|
Pallets |
Styrian Goldings | 16 gr |
10 min. |
2.6 α
|
Pallets |
Iers Mos (Irish Moss) | 1 tl |
10 min. |
|
|
Wyeast 1728 Scottish Ale | 1 |
|
|
|
Maischschema
50 °C | 68 °C | 78 °C |
30 min. | 60 min. | 10 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Als alternatieve gist kun je een andere gist gebruiken waar de moutsmaak goed tot zijn recht komt, weinig esters vormt en goed bestand is tegen een hoog alcohol gehalte.