Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Brasserie Grain d’Orge Clone
| datum: | 9 april 2020 |
| van: | Charlie Papazian |
| gepubliceerd: | www.homebrewersassociation.org |
| klasse: | D |
| stijl: | Bière de Garde |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 105 min. |
| alcoholpercentage: | 8.0 % |
| begin-SG: | 1087 |
| eind-SG: | 1026 |
| EBC (kleur): | 16.0 |
| EBU (bitterheid): | 20.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2000 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Vienna mout (8 EBC) | 115 gr | 8 EBC | ||
| Kristalmout (50 EBC) | 57 gr | 50 EBC | ||
| Kristalmout (80 EBC) | 57 gr | 80 EBC | ||
| Maisvlokken | 1000 gr | |||
| Kandijsuiker, wit | 225 gr | |||
| Hallertauer Blanc | 8 gr | 105 min. | 6.7 α | Pallets |
| Brewers Gold | 8 gr | 105 min. | 7 α | Pallets |
| Brewers Gold | 8 gr | 30 min. | 7 α | Pallets |
| Styrian Goldings | 16 gr | 10 min. | 2.6 α | Pallets |
| Iers Mos (Irish Moss) | 1 tl | 10 min. | ||
| Wyeast 1728 Scottish Ale | 1 |
Maischschema
| 50 °C | 68 °C | 78 °C |
| 30 min. | 60 min. | 10 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Als alternatieve gist kun je een andere gist gebruiken waar de moutsmaak goed tot zijn recht komt, weinig esters vormt en goed bestand is tegen een hoog alcohol gehalte.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=342