Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 105 min. |
| alcoholpercentage: | 8.0 % |
| begin-SG: | 1087 |
| eind-SG: | 1026 |
| EBC (kleur): | 16.0 |
| EBU (bitterheid): | 20.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2000 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Vienna mout (8 EBC) | 115 gr |
|
8 EBC
|
|
| Kristalmout (50 EBC) | 57 gr |
|
50 EBC
|
|
| Kristalmout (80 EBC) | 57 gr |
|
80 EBC
|
|
| Maisvlokken | 1000 gr |
|
|
|
| Kandijsuiker, wit | 225 gr |
|
|
|
| Hallertauer Blanc | 8 gr |
105 min. |
6.7 α
|
Pallets |
| Brewers Gold | 8 gr |
105 min. |
7 α
|
Pallets |
| Brewers Gold | 8 gr |
30 min. |
7 α
|
Pallets |
| Styrian Goldings | 16 gr |
10 min. |
2.6 α
|
Pallets |
| Iers Mos (Irish Moss) | 1 tl |
10 min. |
|
|
| Wyeast 1728 Scottish Ale | 1 |
|
|
|
Maischschema
| 50 °C | 68 °C | 78 °C |
| 30 min. | 60 min. | 10 min. |