Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Borisjohnsonfarewellbarleywine
| datum: | 3 januari 2020 |
| van: | Michael Woolthuis |
| klasse: | D |
| stijl: | Barley Wine |
Beschrijving
|
Bier 8 uit de BREXIT reeks en tevens de laatste. Je weet maar nooit of bier uit Groot-Brittanniƫ na de brexit nog wel te betalen is. Dit maal een Barley wine. |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcoholpercentage: | 9.6 % |
| begin-SG: | 1084 |
| eind-SG: | 1015 |
| EBC (kleur): | 37.0 |
| EBU (bitterheid): | 48.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Palemout (7 EBC) | 3400 gr | 7 EBC | ||
| Tarwemout (4 EBC) | 680 gr | 4 EBC | ||
| Cara Red (45 EBC) | 1100 gr | 45 EBC | ||
| Kandijsuiker, donker | 1000 gr | |||
| Nugget hopbloem | 14 gr | 90 min. | 13.2 α | Bloemen |
| Nugget hopbloem | 21 gr | 40 min. | 13.2 α | Bloemen |
| Fuggles | 28 gr | 5 min. | 4.9 α | Bloemen |
| Maischwater | 11.2 ltr | Leverancier: Kraan | ||
| Spoelwater | 5.4 ltr | Leverancier: Kraan | ||
| Safale S-04 | 1 | Leverancier: Fermentis | ||
| Bottelsuiker | 5-8 gr/ltr |
Maischschema
| 71 °C | 67 °C | 78 °C |
| Stort min. | 60 min. | 2 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Als de vergisting stil valt kun je Safbrew F-2 toevoegen.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=335