Borisjohnsonfarewellbarleywine

datum:3 januari 2020
van:Michael Woolthuis
klasse:D
stijl:Barley Wine

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:9.6 %
begin-SG:1084
eind-SG:1015
EBC (kleur):37.0
EBU (bitterheid):48.0
Brouwhuisefficiëntie:75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Palemout (7 EBC)3400 gr   7 EBC  
Tarwemout (4 EBC) 680 gr   4 EBC  
Cara Red (45 EBC)1100 gr   45 EBC  
Kandijsuiker, donker1000 gr      
Nugget hopbloem 14 gr 90 min. 13.2 α Bloemen  
Nugget hopbloem 21 gr 40 min. 13.2 α Bloemen  
Fuggles28 gr 5 min. 4.9 α Bloemen  
Maischwater11.2 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater5.4 ltr     Leverancier: Kraan
Safale S-041     Leverancier: Fermentis
Bottelsuiker5-8 gr/ltr      

Maischschema

71 °C67 °C78 °C
Stort min.60 min.2 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=335