Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Hefe Weizen

datum:27 juni 2018
van:Theo van Eijden
klasse:A
stijl:Weizen

Beschrijving

Maischstappen:
Eerste deel-maisch 60% moutstorting, mout/water = 1:3. Bij 62 °C inmaischen, rust 45 minuten, Naar 70 °C verwarmen, rust 12 minuten.

Tweede deel-maisch, 40% moutstorting, mout/water = 1:5,5 Bij 12 °C inmaischen.

Naar 70 °C verwarmen, rust 15 minuten.
Naar 78 °C verwarmen, rust 5 minuten.

Toevoegen aan eerste maisch, mout/water = 1:4. Temperatuur mengsel 45 °C, rust 40 minuten.

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:5.5 %
begin-SG:1053
eind-SG:1012
EBC (kleur):25.0
EBU (bitterheid):12.0
Brouwhuisefficiëntie:78 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Tarwemout (4 EBC) 1400 gr   4 EBC  
Pilsmout (3 EBC) 700 gr   3 EBC Leverancier: Dingemans
Hallertau10 60 min. 7.6 α Bloemen  
Hallertau8 1 min. 7.6 α Bloemen  
Lallemand Munich Classic1     Leverancier: Lallemand
Maischwater8.5     Leverancier: Kraan
Spoelwater3.7     Leverancier: Kraan
Bottelsuiker7gr/liter      

Maischschema

62 °C70 °C12 °C45 °C70 °C78 °C
45 min.12 min.1 min.40 min.15 min.5 min.

Problemen bij brouwen

't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=296