Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 5.5 % |
| begin-SG: | 1053 |
| eind-SG: | 1012 |
| EBC (kleur): | 25.0 |
| EBU (bitterheid): | 12.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 78 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Tarwemout (4 EBC) | 1400 gr |
|
4 EBC
|
|
| Pilsmout (3 EBC) | 700 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Hallertau | 10 |
60 min. |
7.6 α
|
Bloemen |
| Hallertau | 8 |
1 min. |
7.6 α
|
Bloemen |
| Lallemand Munich Classic | 1 |
|
|
Leverancier: Lallemand |
| Maischwater | 8.5 |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 3.7 |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 7gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 62 °C | 70 °C | 12 °C | 45 °C | 70 °C | 78 °C |
| 45 min. | 12 min. | 1 min. | 40 min. | 15 min. | 5 min. |