Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Sorachi voor de winter

datum:25 april 2018
van:Inkoopcommissie
klasse:D
stijl:Barley Wine

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:9.1 %
begin-SG:1085
eind-SG:1017
EBC (kleur):39.0
EBU (bitterheid):53.0
Brouwhuisefficiëntie:75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Palemout (7 EBC)2000gr   7 EBC  
Thomas Fawcett & Sons - Mild Ale Malt1000gr   8.5 EBC Leverancier: Thomas Fawcett & Sons
Thomas Fawcett & Sons - Crystal malt200gr   130 EBC Leverancier: Thomas Fawcett & Sons
Kandijsuiker, donker500gr      
Sorachi Ace hopbloemen20gr 60 min. 12.3 α Bloemen  
East Kent Goldings20gr 10 min. 5.4 α Bloemen  
East Kent Goldings10gr koudhop min. 5.4 α Bloemen  
Maischwater13.1 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater4.9 ltr     Leverancier: Kraan
Wyeast 1469 West York Ale1     Leverancier: Wyeast
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

73 °C69 °C78 °C
stort min.60 min.2 min.

Opmerkingen van de brouwer

De koudhop toevoegen tijdens de lagering voor ongeveer 2 weken.

Problemen bij brouwen

Als je liever met droge gist brouwt dan kan dat met S-33 -niet kruidig- of T-58 -wel kruidig-.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=293